TUOTANNOT

ARI HEINILÄ • TOIMITTAJA, KÄSIKIRJOITTAJA, KUVAAJA JA TV-TUOTTAJA

Haastava luonto upeiden tarinoiden kehyksenä

Ari Heinilä on kuvannut ja tehnyt pitkälle toista sataa TV-ohjelmaa, dokumenttielokuvia, mainostuotantoja sekä tuottanut sisältöjä mm. Monomeno- ja Erätulilla TV-sarjoihin. TV-sarja, Raider of the lost snow esitettiin Travel Channell:ssä yli 100 maassa. Seikkailun Maailma ylsi parhaimmillaan 720 000 -katsojalukuihin TV1:ssä. Heinilän ohjaamia dokumenttielokuvia on palkittu Italiassa, Ranskassa, Espanjassa ja Virossa. ITE-merentutkija, Arska on seikkaillut viime aikoina Itämerellä ja tuottanut yli 100 tarinaa mereltä, katso www.minunmereni.fi

“Olen saanut tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin ja tarinoihin, joista olen voinut kertoa tuotannoissani.
Elämäni on ollut suuri seikkailu, joka jatkuu.”

TV-SARJAT

Seikkailun Maailma

1994-1997 | TV1 ja Nelonen

  ADVENTUROUS WORLD

33-episode TV-series best rating was 720 000 spectators at TV1, fifth best of the week. This series was the first ones to establish “point of view, pov”-action with helmet cameras and heart beating monitor on TV.

Matkalla jossain Suomessa

2000 | Nelonen

 ARROUND FINLAND BY MOTORBIKE

33-episode TV-series best rating was 720 000 spectators at TV1, fifth best of the week. This series was the first ones to establish “point of view, pov”-action with helmet cameras and heart beating monitor on TV.

Nettimatkaaja Veikka Gustafsson

2001 | Nelonen

  INTERNET TRAVELLER Veikka Gustafsson

19 episodes. Famous, Finnish mountain climber, Veikka Gustafsson travels after most exotic experiences.

Kadonneen lumen metsästäjät

2008 | MTV3 ja Travel Channel

  RAIDER OF THE LOST SNOW

Six episodes. Old ski bum and entertainer, Jimmy Petterson 56. travelling after snow to exotic destinations. Shown in Finland, Norway TV2 and in Travel Channel, over 100 countries.

Dokumenttielokuvat

2019

Aalloissa on aarre

Tarina vedenalaisen maailman ”Indiana Jonesista, joka on nyt legendaaristen aarrelaivojen Hanneke Vromen (upposi 1468) sekä Balbaneran (upposi 1788 Cjilen rannikolla) jäljillä. Suomalainen ammattisukeltaja Rauno Koivusaari on innovoinut myös maailman johtavan aaltovoimalan, joka on kansainvälisen läpimurron partaalla. Koivusaaren nelihenkinen perhe asuu Chilessä, josta hän löysi vaimonsa Gisellen. Perheenisä tasapainoilee kahden maailman välillä etsiessään onneaan. Löytyykö se aalloista?

2017

Kuuletko hiljaisuutta?

Miten eri tavoin sokea ja näkevät kokevat äänimaiseman tai sen puuttumisen? Elokuvan tutkimuskohteena on ääni meitä ympäröivänä maisemana ja lähemmin se, miten hahmotamme sitä. Tarina vie Hankoniemeen ja sen saariston upeaan, mutta haavoittuvaan luontoon, jota ihminen on väliin muokannut kovin ottein. Sodat ja muuttuvat taloussuhdanteet ovat jättäneet jälkensä upeaan luontoon sekä myös äänimaisemaan. Dokumentti on Ihmisen ja luonnon erikoinen vuoropuhelu ahtaalla Hankoniemellä ja sen saaristossa. Huolestuttavaa, että hiljaisuus on katoava luonnonvara eikä sen arvoa täysin ymmärretä.

2015

KUKA RYÖSTI HYLYN?

Itämeri on ainutlaatuinen museo: tuhansia, arvokkaita hylkyjä. Ainutlaatuinen, vedenalainen kulttuuriperintömme on vaarassa. Hylkyrosvot hääräävät syvyyksissä ja kansallisaarteet päätyvät pimeille markkinoille.

LIsää dokumenttielokuvia

Elämän jano

2017

Putin’s Olympics

2014

Pisara meressä?

2012

Tähti vai tähdenlento

2007

Kipinöivä sydän

2006

Liuku syvyyksiin

2005

Lumikenttien gladiaattorit

2003

Dark side of the earth

1996

Pyhä extreme

1991

Telemarkin taikaa

1989

Valkoinen vaara

1988